12. juli 2023

Globale Helligdage i December

December er en af de mest festlige måneder på året, hvor mange mennesker rundt om i verden fejrer forskellige helligdage og traditioner. I denne artikel vil vi udforske de globale helligdage i december og deres historie og betydning.

Juleaften

Juleaften er en af de mest populære helligdage i december, og den fejres i mange lande rundt om i verden. Dagen fejres den 24. december, og det er aftenen før juledag. Juleaften er en tid til at samles med familie og venner og fejre julen med god mad, gaver og hygge.

I mange lande er det også en tradition at gå til midnatsmesse eller at synge julesange omkring juletræet. I nogle lande som Tyskland og Østrig er det også en tradition at have en julekalender, hvor man åbner en lille gave eller chokoladestykke hver dag op til juleaften.

Juledag

Juledag fejres den 25. december og er en af de vigtigste kristne helligdage. Dagen fejres til ære for fødslen af Jesus Kristus. I mange lande er det en dag, hvor man samles med familie og venner og spiser en stor julemiddag.

I nogle lande som USA og Canada er det også en tradition at udveksle gaver på juledag. I andre lande som Storbritannien og Australien er det en tradition at se Queen’s Christmas Message, som er en tale, som dronningen holder til nationen.

Boxing Day

Boxing Day fejres den 26. december og er en helligdag i mange lande i Commonwealth. Dagen har sin oprindelse i England, hvor det var en dag, hvor tjenestefolk og arbejdere fik en gave fra deres arbejdsgivere.

I dag er Boxing Day en dag, hvor man samles med familie og venner og spiser rester fra julemiddagen. I nogle lande som Canada og Storbritannien er det også en dag, hvor man går i biografen eller ser sport i fjernsynet.

Hanukkah

Hanukkah er en jødisk helligdag, som fejres i december. Helligdagen varer i otte dage og fejres til ære for genindvielsen af templet i Jerusalem i det 2. århundrede f.Kr.

En af de mest kendte traditioner i forbindelse med Hanukkah er at tænde menorahen, som er en lysestage med otte lys. Hver aften i løbet af helligdagen tændes et nyt lys, indtil alle otte lys er tændt. Derudover spiser man traditionelle jødiske retter som latkes og sufganiyot og udveksler gaver.

Kwanzaa

Kwanzaa er en afroamerikansk helligdag, som fejres fra den 26. december til den 1. januar. Helligdagen blev grundlagt i 1966 af Maulana Karenga for at fejre afroamerikansk kultur og historie.

Under Kwanzaa fejrer man syv principper: enhed, selvbestemmelse, kollektivt arbejde og ansvar, samarbejde, formål, kreativitet og tro. Hver aften tændes et lys på kinaraen, som er en lysestage med syv lys, og man udveksler gaver og spiser traditionelle afroamerikanske retter.

Las Posadas

Las Posadas er en mexicansk helligdag, som fejres fra den 16. til den 24. december. Helligdagen minder om rejsen, som Maria og Josef tog til Betlehem for at finde et sted at overnatte.

I løbet af Las Posadas går man fra hus til hus og synger julesange og beder om husly. Efter at have fået husly i det sidste hus, fejrer man med fest, mad og fyrværkeri.

Link til globale-helligdage-i-december.dk

Hvis du vil læse mere om globale helligdage i december, kan du besøge https://globale-helligdage-i-december.dk/, hvor du kan finde information om forskellige helligdage og traditioner i december rundt om i verden.

Opsummering

Globale helligdage i december er en tid til at fejre og samles med familie og venner. Uanset om du fejrer jul, Hanukkah, Kwanzaa eller en anden helligdag, er det en tid til at sætte pris på vores kultur og traditioner og til at sprede glæde og kærlighed.